tisdag 30 september 2008

Byråkratin maler på

Vi lämnade in avstyckningspappren i mitten av maj och avstyckningen beräknades då ta 6 månader vilket det också kommer att ta. Lantmätaren kommer ut och mäter in tomten om cirka 3 veckor.

Förhandbesked sökte vi i början på april och den 19:e augusti fick vi äntligen beskedet: "Sökt åtgärd kan tillåtas, mindre avvikelse medges". Det som drog ut på tiden var miljökontoret som inte rapporterat tillbaka till byggnadsnämnden att de inte hade några synpunkter. Vårt tips till blivande husbyggare är att ringa och kontrollera status på ärendet. I vårt fall väntade byggnadsnämnden på svar från miljökontoret. Efter att vi i juni ringt miljökontoret för att kontrollera om det var några problem gick det sedan fort.

Vi har därefter ansökt om tillstånd för avloppsanläggning, vilket vi har muntligt ok på. Det skriftliga får vi om inte de berörda grannarna har några synpunkter. Om inga synpunkter har inkommit före den 10:e oktober så ska det vara klart.

Just nu väntar vi alltså på miljöutlåtandet angående avloppsanläggningen som ska bifogas bygglovsansökan, samt att avstyckningen ska bli klar. När den är klar kan vi få nybyggnadskartan vi behöver till bygglovet.

Bygglovet bör därefter gå relativt fort att få, enligt bygglovsarkitekten, om det inte inkommer synpunkter dvs.

Inga kommentarer: