tisdag 30 september 2008

Fler kvalfyllda köksval

Vi måste snart bestämma oss för om vi ska använda Vårgårdas standard, som betyder Siemens vitvaror med möjliga tillägg. Alternativet är att vi själva köper något annat fabrikat. Eftersom köket ska måttanpassas behöver dessa val göras innan vi kan spika köksbeställningen med Vedum.

Hel diskbänk eller infälld ho?
Det lutar åt underlimmad ho, antingen Intra Horizon 1130 eller 815. Vi vill ha underlimmad för att få en enhetlig bänkskiva utan skarvar. En av nackdelen med underlimmat är att det inte är något droppskydd ut mot golvet. Vedum kan inte leverera laminatskivor med en förhöjningslist under laminatet.

Integrerad diskmaskin eller ej?
Vi har tidigare varit inställda på att ha en helintegrerad diskmaskin, d.v.s. dold bakom en skåpslucka. Nu när vi har vita skåpsluckor känns det inte så viktigt längre. Huvudsaken är att vi har en snygg modell med diskreta knappar som smälter in bra. Hans är lite rädd för gulnande vita plastdetaljer. Det har hänt med vår nuvarande diskmaskin från Bosch. Bosch och Siemens, som vi förmodligen kommer att köpa från, har mycket gemensamt i tillverkningen, därav den oron.

Vilken induktionshäll och inbyggnadsugn?
När det gäller hällen funderar vi på Siemens via Vårgårdahus eller t.ex. Husqvarna som har timer och stora anpasssningsbara kokzoner.

Ett annat val vi ska göra är är om vi ska välja inbyggnadsugnen från Siemens som är standrad eller t.ex. Elektrolux med temperaturstyrd avstängning (EOB52100W).

1 kommentar:

Unknown sa...

Tittar tillbaka! Känner knappt igen "vårt" hus när jag ser er planlösning. Fint! Och det är ju tur att man kan ändra efter sina behov, eller hur!

Vi valde bort alla vitvaror, förutom tvätt/tork. Nu har vi köpt kyl/frys från LG, fläkt från Falmec, häll från Smeg och eventuellt ugn från Bosch. Detta för att uppgraderingar via VHus skulle bli dyrare, vi ville ha LG kyl/frysen och att vi kan köpa Falmec/Smeg billigare via en vän!

Lycka till med köksvalen!

Ps. Mina byxor är vanliga vita arbetsbyxor från Biltema som jag färgat rosa!